Bafra Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe halkının sağlığını olumsuz yönde etkileyen üretimlere gerçekleştirdikleri şok baskınlarla göz açtırmıyor.

Ruhsatsız, Üretim Belgesiz ve farklı karışımlar kullanılarak, sağlıksız ortamlarda tereyağı üretenlere yasal işlem yapıldı.

Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri ile birlikte, gelen ihbarlar üzerine gerçekleştirilen baskınlarda sağlıksız ortamlarda gıda maddesi üretenlere yasal işlem yapıldı. Söz konuş ürünler ise imha edildi.

Bafra Belediyesi Zabıta Müdürü Davut Usta konuyla ilgili olarak gerçekleştirdiği açıklamada: “11.09.2013 Tarihinde sağlıksız ortamda gıda maddesi üretildiğine dair, gelen ihbarlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri ve Zabıta Ekiplerimizce, İlçemizin belirli adreslerinde yapılan denetimlerde; ruhsatsız, üretim belgesi alınmadan bazı karışımlar kullanılarak tereyağına benzer gıdalar ürettikleri tespit edildi. Sağlıksız ürünleri üretenler hakkında yasal işlemler başlatılmış olup, söz konusu 200 kg karışım ürünlere el konularak imha edilmiştir.” Dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise “Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek hiçbir girişime izin vermeyiz. Zabıta ekiplerimizin bu doğrultuda gerçekleştirdiği denetimler aralıksız devam edecek” dedi.