Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanlığı

Bölge Müdürleri ile Sinop’ta buluştu

Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanlığı
Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanlığı

Sinop’ta bir araya gelen Türk Telekom Bölge Müdürleri, dijital yaşam dönüşümünü hızlandırma, müşteri memnuniyetini yükseltme ve operasyonel verimliliği artırma hedefleri için durum değerlendirmesi yaptılar.

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom’un tüm il ve ilçelerdeki hizmet ve satış ağını yöneten 12 Bölge Müdürü, Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç’ın liderliğinde Sinop’ta buluştu. Daha sonra düzenlenen basın toplantısında Türk Telekom’un Sinop ilinde ve bağlı olduğu Kuzey I bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Basın toplantısında bir konuşma yapan Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç, Türk Telekom’un çalışmalarını sürdürdüğü altyapı yatırımlarına ve bu paralelde hayata geçirilen hizmetlere değindi.

Aralık ayı faaliyetlerinin yanı sıra 2013 yılının genel olarak Bölge Müdürlükleri açısından değerlendirildiği toplantıda, 2014 yılında yapılacak çalışmalar da ele alındı.

“Fiber dönüşüm” büyük bir hızla sürüyor

Türk Telekom’un tüm Türkiye’de başlattığı “fiber dönüşüm” çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdüğünü belirten Kılıç, şunları söyledi:

“2013’ün 3. çeyrek sonu itibarıyla döşediğimiz fiber kablo uzunluğu yurt içinde toplamda yaklaşık 174 bin kilometreyi aşmış durumda. Bu, dünyanın çevresinin dört katından fazla bir uzunluk anlamına geliyor. Türk Telekom olarak Türkiye’nin en büyük fiber altyapısına sahibiz. Son 7 yıl içinde Türk Telekom olarak 13 milyar TL’yi aşan bir konsolide yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımların sonucunda bugün ülkemizde kişi başına aylık ortalama veri tüketim miktarı 33 GB’a yükselmiş durumda. Ülkemizde fibere olan ilginin büyük bir artış kaydettiğini gözlemliyoruz. 3. çeyrekte fiber müşteri sayımız yükselmeye devam etti ve yurt çapında fiber kapsamına aldığımız hane sayısı yaklaşık 2.3 milyona ulaştı. Türk Telekom olarak 22.500’ü aşkın çalışanımızla, tüm yurt genelinde müşteri memnuniyeti önceliği ile çalışıyoruz. Yüksek kalite ve rekabet gücüne sahip olmak kadar gelişimi sürekli kılmanın da çok önemli olduğuna inanıyor, iletişim altyapısına yönelik yatırımlarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz. Yurt genelinde verimliliğimizi artırma, gelir ve müşteri sayısı açısından hedeflerimize ulaşma yolunda, tüm il müdürlüklerimiz heyecanlı ve tatlı bir rekabet içinde çalışıyor.”

 

 

Türk Telekom’un “akıllı yaşam” vizyonu ile geleceğin akıllı şehirlerine de öncülük edeceğini söyleyen Haktan Kılıç, Sinop’un 16 Mbps’lik ortalama hız ve 1003 Km‘lik fiber kablo uzunluğu ile güçlü iletişim altyapısına sahip olduğunu vurguladı.

Sinop’ta ve bölgede yatırımlar sürüyor

Türk Telekom’un Sinop’taki çalışma ve hizmetleri hakkında bilgi veren Türk Telekom Kuzey I Bölge Müdürü Ünal Sade, şu ana dek gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ile Sinop’un 1003 km’lik bir fiber altyapıya ulaştığını kaydetti. Sade ilde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Dikmen ve Saraydüzü ilçelerimizin Fiberkent dönüşümlerini 2013 yılında tamamladık. 2014 yılında ise Merkez ile diğer ilçelerimizi de Fiberkente dönüştürüp müşterilerimizin tamamına yakın kısmına Fiber üzerinden hizmet vermeyi planlamaktayız. Bir taraftan fiber dönüşümü sürerken bir taraftan da yeni biten binaların çoğuna fiber çekmeye devam etmekteyiz.”

Sade, bugün itibarıyla Sinop’taki 2 bini aşkın haneye fiber hizmeti sağlanabildiğini sözlerine ekledi.

 

 

Türk Telekomünikasyon A.Ş. hakkında   

Türk Telekom tüm ülkeyi kapsayan modern şebeke altyapısıyla Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketidir. Sabit hat ve geniş bant internet alanında bireysel ve kurumsal müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunan  Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin 30 Eylül  2013 itibarıyla 13,7 milyon sabit erişim hattı ve 7,2 milyon genişbant (toptan) müşterisi bulunmaktadır. Sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarıyla düşük karbonlu iş modelinin Türkiye’de geliştirilmesi ve uygulanmasına öncülük eden Türk Telekom, sunduğu ürün ve hizmetlerini, ofis uygulamalarını ve iş süreçlerini sürdürülebilirlik prensiplerine göre dönüştürür ve bu sürece tüm çalışanlarını, onların ailelerini, tedarikçilerini ve müşterilerini de dahil etmeyi stratejisinin bir parçası olarak görür. Türk Telekom, Türkiye'de karbon ayak izini hesaplayıp CDP'ye (Carbon Disclosure Project/Karbon Saydamlık Projesi) raporlayan ilk telekomünikasyon şirketidir.  

 

Türk Telekom Grubu hakkında  

 

Türk Telekom Grubu, sabit hat ve GSM’den geniş bant internete kadar bütünleşmiş telekomünikasyon hizmetleri sunmaktadır. Türk Telekom Grup şirketlerinin 30 Eylül  2013 itibarıyla 13,7 milyon sabit erişim hattı, 7,2 milyon genişbant ve 14,1 milyon GSM abonesi bulunmaktadır. Grup şirketleri, tüm ülkeyi kapsayan modern şebeke altyapısıyla Türkiye genelindeki bireysel ve kurumsal müşterilerine geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır. Genişbant operatörü TTNET, yakınsama teknolojileri şirketi Argela, BT çözüm sağlayıcısı Innova, online eğitim yazılımları şirketi Sebit, çağrı merkezi şirketi AssisTT, toptan data ve kapasite servis sağlayıcısı Turk Telekom International AT AG ve iştiraklerinin   %100'üne sahip olan Türk Telekom, aynı zamanda Türkiye’deki üç GSM operatöründen biri olan Avea’nın hisselerinin %90’ına sahiptir. Bunun yanı sıra Türk Telekom, Arnavutluk’taki yerleşik telekom operatörü Albtelecom şirketinde de dolaylı azınlık hissesine sahiptir.