Advert
ALLAH PİSLİĞİ AKILLARINI
Hasan Davran

ALLAH PİSLİĞİ AKILLARINI

KULLANMAYANLARIN ÜZERİNE YAĞDIRIR

ALLAH PİSLİĞİ AKILLARINI KULLANMAYANLARIN ÜZERİNE YAĞDIRIR

(Yunus Süresi)

          Allah akli dengesi olmayan kuluna hesap sormaz. Çünkü onlar bilinçli hareket etmeyen insanlardır. Kuran’ın ilk emri,ilk kelimesi ‘oku’ emri göklerin sırrını,ilim-fikri kapsar. Öğrenmek pahalıdır ama cehalet çok daha pahalıdır.

          Büyük Socrates’ın büyük sözü ‘Bilen  insanın bilgisiz insana üstünlüğü neye benzer?’ sorusuna verdiği cevap: “Bilgi sahibi insanın cahil insana üstünlüğü, diri insanın ölü insana üstünlüğü kadardır.”

          Tabiatımızı ne de güzel yaratmış yaratan; Yüce Rabbimiz her şeyi yerli yerince yaratmış kainatta fevkalade bir düzen, ahenk ve denge var etmiştir.Bize düşen bu eşsiz düzeni ve dengeyi korumaktır.Bu dengeyi koruyacak olan da bilinçli,duyarlı ve kainata sevgiyle bakan insanların çoğalmasıyla mümkün olacaktır.Ne yazık ki günümüzde kendi menfaati için ormanları yok ediyor,yeni yerleşim yeri kurmak için dere yataklarına evler kuruyor.Denizler doldurulup ulaşım yerlerine piknik alanları yapılıyor.Ne yazık ki insan faydasına olan her şey insan tarafından tüketiliyor.Doğa katlediliyor.Hem de lafa gelince % 99’u Müslüman olan ülkemizde bu facia yaşanıyor.Hiç kimse kendini aldatmasın.Biz bin yıldır Kur’ân’ı okuyup anlamadık.Hurafe hadislerle uyutulduk.Uyutulmaya da devam ediyoruz.Her şeyi Allah’tan bekliyoruz.İlmi aklı kullanmıyoruz.Günümüzde hala okuma-yazma kursları açıyoruz.Şayet hâlâ biz Müslüman toplumuyuz,  Müslüman’ım diyorsak…Peygamberimiz(S.A.V) ‘Kıyamet kopmak üzereyken elinde bir fidan bulunan kimse,imkân bulursa onu diksin.’ buyurmuştur.

          Herhangi bir Müslüman bir ağaç diker veya ekin eker de ondan insan,kuş,kurt yerse de mutlaka onun için sadaka olur.Yine bir Hadis-i Şeriflerinde ‘Ağaç diken hiçbir kimse yoktur ki Allah o kimseye diktiği ağaçtan çıkan meyve ve diğer faydaları kadar sevap vermesin.’Bunun gibi Peygamberimizin  birçok hadisleri vardır.Biz Müslüman isek neden Kur’ân - ı  Kerim’deki  “İşi ehline verin.” emrini tutmuyoruz? Neden ormanları, ırmakları, dereleri ,denizleri katlediyoruz? Kendimize soralım biz dinci miyiz? Dindar mıyız?

          Samsun ve ilçelerinde yaşadığımız afetten ders alıp kentin sakini değil sahibi olalım. Dinci değil dindar olup gelecek nesillere Yüce Allah’ımızın bizlere havasıyla, suyuyla, yemyeşil ormanlarıyla , masmavi denizleriyle bahşettiği cennet vatanımızın kıymetini bilerek emaneti teslim edelim.

          Gelişme, sonsuz bir toplum yaratma değil , sorunları çözerek daha ileri gitme ve ilerlemenin yarattığı yeni sorunları göğüsleme sürecidir.

          Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği en büyük savaş,cahilliğe karşı yapılan savaştır, cahillik yok edilmedikçe yerimizdeyiz…Yerinde duran bir şey ise geriye gitmektir.Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü sorguladık.Kendisine toz kondurmayanlar bile yeterince anlamadılar,anlayanlar da anlatamadı.Oysa onu tanımak hiç de zor değildi.Bırakın söylemlerini ,yaptıklarına bakmanız yeter de artardı.Onu dünya anladı,takdir etti.Biz anlayamadık,anlatamadık.Bu ayıp ta hepimize yeter.

Ramazan Bayramınızı kutluyor; Ülkemiz ve tüm insanlık için sağlık ve huzurlu günler diliyorum.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500