BAFRA İÇİN TARAFIM
Hasan Davran

BAFRA İÇİN TARAFIM

Siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmazı ilkesiyle 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak seçimler için siyasi partiler küresel kriz,işsizlik, geçim derdini bir tarafa bırakıp yerel yönetimlerde söz sahibi olmak,il genelde parti oylarını yükseltme çalışmalarını kıyasıya sürdürüyorlar.

Bafra’mızda da adaylar onlarca projeyi Bafra’ya kazandırmak için birbirleriyle kıyasıya yarışıyorlar.
Biz bu projeleri seçim zamanında çok gördük. Şayet bu güne kadar onların bu projeleri hayat bulsaydı Bafra modern kent görünümünde olup Karadeniz’in GAP’ı olarak bilinen Bafra Ovası elli bin dekar sulanabilir arazisinde üretim planlamasıyla tarıma dayalı sanayisiyle işsiz bir tane gencimiz kalmamış olup köylerini bırakıp büyük şehirlere vatanlarından kopup iş aramaya gitmemiş olacaklardı. Ben iddia ediyorum dünyada tüm ülkelerde kriz olsa bu değerlerimizi iyi değerlendirirsek bir tane işsiz kalmaz. Çoğu illerden Bafra’mıza iş için iş imkânı yaratan fabrikalar kurardık. Biz bugüne kadar hep miras yedik. Dünyanın küresel ısınmayla tarım alanlarının çölleşecek oluşunu Bafra, Kızılırmak ve bölge iklimini, akarsularını damla sulamayla Bafra Ovası Sulama Projesini hayata geçirse bununla ambalaj sanayisini kurup deniz, hava, kara yollarıyla 250 milyon Türk Cumhuriyetlerine ürettiği kaliteli ürünleri ihraç edip pazar bulma şansını bulacaktır.
Şayet Bafralı bu değerlerine sahip çıkamaz ise birileri gelip burada fabrikalar kurup iş adamı olur. Bafralı da bu fabrikalarda işçi olarak çalışır. Aylıkçı veya günlükçü olurlar.
Bafra’nın kalkınmakta öncelikli iller arasına alınmayışını hep eleştirmişizdir. Bu yanlışlığı gören hükümet bugün sektörel bazda teşvik projesini hayata geçirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu Bafra için bir şanstır. Bu şansı da kullanırsak kendi kaderimizi kendi elimizle çizeriz. Haydi iş adamlarımız bu fırsatı iyi değerlendirin. Güç birliği yapıp sermaye birleşimiyle bir araya gelip fabrikalar kurarak gençliğimizin tekrar Bafra’ya dönüş yolunu açın.
Ben Bafra, Bafralı için tarafım diyorum. Bu seçimlerde başta il genel meclisi üyeleri, belediye başkanları ve ekipleri kağıt üzerinde kalmayacak projelerini hayata geçirecek ekipleri iş başına getirip önce aklını kullanmalarını sonrada hayırlı kimse takdiri ilahiye havale etmeleri gerekmektedir. Yoksa aklı kullanmayıp hizmet için değil hayali projelere kanıp Allah hayırlısını nasip etsin dersek sonra elim kurusaydı da oy vermeseydim demenin zamanı geri getirmeyeceğini bugünden düşünüp sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun.
Gelecek kuşaklara iyi bir miras bırakmayı hedefleyin bunun içinde bugün Türkiye’deki demokrasinin kuralsızlığına kızıp sakın ha sandığa gitmeyi ihmal etmeyin.Çünkü yarın sandıkta kaybeden adaya,”Şayet on binin üzerinde seçmen sandığa gitseydi ben seçimi kazanırdım.” bahanesini  vermesin. Adayları beğenirsiniz beğenmezsiniz sandığa gidin. Hiç değilse boş oy kullanın ki herkes dersini alsın. Gelecek seçimlerde sizin tepkinizi görüp kadrolarını ona göre oluştursunlar.
Ben tarafım seçilecek kadrolardan Bafra’mıza dört yıllık bir veya birkaç fakülte kazandıracak, Bafra Ovası Sulama Projesini hayata geçirecek, organize sanayi bölgemize iş adamlarını getirip Bafralılarla iş ortaklığı kurdurarak, Bafra Kızılırmak seddesini çöplükten kurtarıp Venedik gibi Dünya Bankası, Avrupa projeleri oluşturup kaynak bulan ufku geniş; Bafraspor’un 77 yıllık şanlı tarihini ismini Belediyespor’dan alıp Bafraspor’a yapacak, okullardaki gençlerimizin sportif, sanatsal faaliyetlerini destekleyip yurt genelinde kabiliyetli gençlerin çıkmasına fırsat verecek, ev hanımlarımıza kendi ferdi çalışmalarını destekleyerek iş imkanı yaratacak ekiplerden yana tarafım diyerek, bu duygularımı benle paylaşan Bafralılardan, seçimlerde kendilerine veya birilerine makam kazandırmak için oylarını kullanmamalarını dilerim.
Seçimlerin önce Türkiye’mize, Bafra’mıza hayırlar getirmesi dileklerimle saygılar sunarım. Kutsal kitabın emrettiği ayeti benimseyerek işi ehline teslim edelim. Takdiri ilahiyi Allah’ımızdan dileyelim.
Ben bazılarının sandığı gibi halkın bilinçsiz olduğunu hiç kabul etmedim. Halkımız oyunu hak edene hak ettiği kadar kullanır. Şayet kendisi kazanırım değip kariyerine güveniyorsa da kazanamadıysa suçu halk da değil kendinde noksanlıklarında arasın diyorum.

DİĞER YAZILAR