NE KADAR YAŞADIĞINIZ DEĞİL, NASIL YAŞADIĞINIZ ÖNEMLİDİR.
Hasan Davran

NE KADAR YAŞADIĞINIZ DEĞİL, NASIL YAŞADIĞINIZ ÖNEMLİDİR.

Değerli olmanın yolu, erdemli işler yapmaktan, dürüst kişilere destek olmaktan;yanlış yapmamaktan ve kötülere karşı mücadele etmekten geçer.

Doğruluk nasıl bir erdem ise doğru bilgiye ulaşmak için gösterilen çaba da ahlaki bir erdemdir. Kişi doğruyu öğrenmeden ne denli doğru insan olabilir ki? Kuralların egemen olmadığı yerde krallar egemen olur. Aklını kullanan insanlar kendini geride kalanlarla değil öne geçenlerle kıyaslarlar. Sizin, dostunuz sizi uyaran uyarıcı mesajlar verendir.

           Başarılı insan, daima çözümün bir parçasıdır. Başarısız insan ise daima sorunun bir parçasıdır. Hakkını aramayan haklarından yoksun kaldığı gibi kendisini belirsizliklere ve karanlıklara mahkûm eder. Soru sormak bir hak arayışıdır. Yaşam zorlukları yenme savaşıdır. Sahip olduğunuz şeylerin değerini onları kaybetmeden bilir, ancak sahip olduklarınızla yetinmeyin, yeni mutluluklar, başarılar arayın, bulun. Vermeden almayı beklemeyin.Önemli olan ne kadar yaşadığınız değil,nasıl yaşadığınızdır.

            Dünyamızda en zor yetişen canlı insandır. Kolay değil. Ehliyetli, liyakatli, tecrübeli ve kariyerli insanın yetişmesi için en az 30-40 yıl geçer. Bunun içindir ki sayıları ülkemizde az olan bu insanların kıymetini bilelim.

        Mevlana’nın bir sözünde, “Nice insanlar gördüm, üstlerinde elbise yoktu; nice elbiseler gördüm, içlerinde insan yoktu.” Başarı iltifata tabidir. Kişilerin başarıları takdir edildiği ve karşılığı verildiği müddetçe başarıların devamı sağlanır.

        Bu düşünceler ışığında Bafra’mızdaki olumlu gelişmeleri, bu gelişmelere katkı sağlayan duyarlı insanları , reklam amaçlı değil, başarılı çalışmalarının  diğer insanlara örnek olması amacıyla  Bafra Haber gazetemizin  bu ayki (ekim) sayısının haber manşetlerinde yer verdik. Bafra’mıza tarihi bir gün yaşatan Aşcı ailesi tarafından babalarının adını taşıyan Bafra Üniversitesinin ilk meşalesi olan Şevket Aşcı Turizm Fakültesini görkemli bir törenle açtık. Bu onuru Bafra’mıza yaşatan Astaş Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı ve fakültenin başlangıcından açılışına kadar çalışmaları yerinde takip edip bu  güzel  eserini bu günlere getiren Kaya Aşcı ve ailesine şükranlarımızı sunarım.

          Açılış törenine Bafra ve Bafra dışından katılarak içlerinde Bafra’mıza eğitim alanında  ve ekonomik yönden katkı sağlayan güzide insanlar vardı. Bu açılış, inşallah açılışa katılan diğer iş adamlarımızı da harekete geçirir. Diğer iş adamlarımızın da  başka yatırımlara öncü olmaları dileğimizi buradan duyururuz.

         Son söz olarak en büyük yatırım eğitime ve insana yapılan yatırımdır. Allah adına yapılan yatırımların en kıymetlisi, en makbulü insana yapılan yatırım. İnsana yapılan hayır hasenattır. İnsan yetişmesi için yapılan masraflar,emekler,gayretler Allah indinde en makbulü en kıymetlisidir.Arkanızda önemli izler bırakın.İnsan ölünce amel defteri kapanır.Ancak şu üçü bundan müstesnadır.Sadaka-i Cariye,faydalı ilim ve kendisine dua eden salih evlat bırakan(Buhari).

       Yazımı Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle bitireyim. “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı,yüksek bir topluluk halinde yaşatır.Ya da esaret ve sefalete terk eder.”

        Güzellik, birlik, beraberlik dolu her zaman bir öncekinden daha güzel,mutlu bir bayram diler.  Kurban Bayramı’nızı kutlarım.

DİĞER YAZILAR