BAFRA HABER 66 YAŞINDA
Hasan Davran

BAFRA HABER 66 YAŞINDA

Demokrasilerde yasama, yürütme, yargıdan sonra üç büyük gücün ....

Demokrasilerde yasama, yürütme, yargıdan sonra üç büyük gücün yanına basın 4.güç olarak konuşlandırılmışken, bağımsız ve ilkeli basın anlayışının her geçen gün yok olduğu ülkemizde Bafra Haber Gazetesi olarak biz, yayın hayatına başladığımız(1950) ilk günden bu güne gelirken 66 yıldır habercilik ilkesinden hiçbir zaman ayrılmayarak, basın ahlak kuralları içinde etik davranarak, 4. güç olmaktan çıkıp asla güçlerin medyası olmadık. 

     Bafra Haber Gazetesi, bir hevesin, bir maddi kazancın değil bir idealin ürünüdür. Yayın hayatını 66 yıl ilkeli, tarafsız sürdürürken bu güne kadar direnebilmemizi,, ayaklarımızı yere diri basmamızı, aynı düşünceleri paylaştığımız, karşılık bekleme duygusu içinde olmayan Bafralı, dost bildiğimiz, bizim de bu çalışmalarda bir tuzumuz olsun diyen sağlam karakterli, Bafra sevdalısı insanların katkı ve desteğine borçluyuz.

    Bafra Haber Gazetesi hiçbir zaman Vural Dilmaç’ın, Hasan Davran’ın gazetesi olmadı. Bafra sevdalılarının oldu. Bu duyguları bizimle paylaşan bu günlere gelmemizi sağlayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

      Bafra Haber Gazete’miz 1950 yılında Vural Dilmaç ve ablası merhume Mübeccel Dilmaç Doksatlı tarafından kuruldu. 1970 yılında Hürriyet Haber Ajansı muhabirliğiyle başladığım gazetecilikte 46 yıldır DHA muhabirliğini sürdürüyorum. Ayrıca,  Bafra Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini de devam ettiriyorum. Aylık siyasi, aktüel ve günlük haberlerimizi Bafra Haber Gazetesi Bafra’nın sesi internet sitesinden tüm dünyaya ulaştırıyoruz.

       Bafralıların yaptığı hizmetleri Bafra’mıza yapılan yatırımları, sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerini, üzüntülerini, sevinçlerini duyurarak Bafra ve Bafra dışındakilerin sesi kulağı oluyoruz. Ben tarafsız ilkesine çok vurgu yaptım. Fakat sadece Bafra menfaatleri adına hep taraf oldum.Ben görsel ve yazılı basında bu güne kadar tarafsız oldum. Bunu Kanal 2000 TV’ deyken canlı yayında “Her türlü fikre televizyonumuz açıktır. Fakat Bafra ve Cumhuriyet düşmanı olanlar bu televizyonda konuşamaz.” dedim. Onun içindir ki benim yanıma yalan haber yaptırmak için kimse cesaret edipte gelemedi.

        Kolay değil 66 yıl. Vural Ağabey 84, ben 68 yaşımızdayız. Hasan, emekliliği düşünmüyorsun dediklerinde ben Veteriner Teknisyeni olarak 24 yıl önce emekli oldum. Ama bu gazeteyi ölene kadar çıkarmaya söz verdim. Neden mi gazeteyi Bafra dışındaki Bafralılara postalıyorum? Gazeteyi alan ağabeylerim, teyzelerim, ablalarım hemen telefonla Hasan gazetemi aldım. Gazeteyi koklayarak gözyaşlarını tutamayıp ağlamaları… “İyi ki varsınız, bizler sizin haberlerinizle Bafra özlemimizi gideriyoruz.” demeleri. Bu duyguyu yazıyla anlatmak çok zor, yaşamak lazım…

       İşte bizi güçlü kılan bu. Gazetemizin internet sayfasında haberlerimizi günlük yayınlıyoruz dediğimizde “Ben onun kokusunu duyarak tüm torunlarıma tarihi bir belge olarak saklıyorum.” diyorlar. Onun içindir ki haberlerimiz geçmiş haber de olsa gazetede yayınlıyoruz.

      Bir anımı burada aktarmadan geçemeyeceğim. Bir öğretmen beni yolda durdurdu. Hasan evden çıkıyordum. Elimde bir paket vardı. Hanım bir gazete ver de bunu sarayım dedim. İçeriden Bafra Haber Gazetesi’ni bana uzattı. Hanım sen ne getirdin? Bu gazete mi? Ben sana gazete getir dedim. Buna paket sarılır mı? Ben bütün sayıları biriktirip arşiv yapıyorum. Bendeki arşiv belki de sizde yok diyerek seninle paylaşmak istedim. İyi ki varsınız diyerek duygularını benimle paylaştı. Evet bu duygulu anları yaşayanlar olarak ölünceye kadar gazeteyi çıkarmaya söz verdim.Ben kendi adıma söylüyorum.Ben ölünce ne olur bilemem.Ne yapayım bu da benim Bafra sevdam.Daha çok yazacağım var ama fazla uzadı.Bu duygular içerisinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ınızı kutlarım.

DİĞER YAZILAR