Advert
GENÇLERLE UMUTLANDIK
Hasan Davran

GENÇLERLE UMUTLANDIK

Ulaşılamayacak emeller peşinden koşmanın boş bir hayal olduğunu öğrendiğimiz gün herkes çevresindekilere yeni bir başarısını müjdeleyecektir.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışının 91.yılını günün anlamına layık ihtişamlı programlarla, coşkuyla, alkışlarla kutladık. 

           19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Samsun ve ilçelerinde kutlamanın anlamı çok özel ve farklıdır. Bu anlamlı günü kutlamak için Samsun dışındaki  Samsunlular milli sevgi ve heyecanı Samsun’a gelerek Samsun’da Samsunlularla yaşadılar. Ankara Samsun Ondokuz Mayıs Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Turgut AYDINER ve yönetimi, bu büyük coşkuyu Samsun’da yaşamak ve Samsunlulara yaşatmak için Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdikleri Gençlik Halk Konseri, kutlamalara ayrı bir renk kattı. 

Kutlamaları izleyen vatandaşlarımızın yüz-göz ifadelerinden gençlerle iftihar ettiklerine şahit olduk.

Bu vatan ve istikbal tablosunu bizlere yaşatan ve bu programların düzenlenmesinde emeği geçen herkesi candan kutlarım. 

Bu duygular içerisinde Bafra’mızın geçmişteki değerlerini kazanabilmek için büyük illetimiz olan bencilliğimizden kurtularak insanın her şeyden önce kendinin bir topluluğun parçası olduğunu bilmesi ve topluluğun düzenini benimsemesi lazımdır.

 

Bafra’mızın bugün en büyük sorununun çözümünün son yıllarda kaybettiğimiz kültürü bir an önce kazanmamızın çalışmalarını başlatmamızdan geçeceği inancındayım. Bunun için gençlerimize sahip çıkmamız gerekir. 

                 Ekonomik krizin yaşandığı ülkemizde Bafralı gençler, iş bulamıyor. Halk oyunları, tiyatro, sanat, spor dallarında bu enerjilerini atabilirler. Bafralı gençler, iş adamlarının bu faaliyetlerde onları maddi manevi yönden desteklemelerini, Belediye Başkanı’nın da seçimlerde söz verdiği kültür merkezini bir an önce faaliyete geçirmesini istiyorlar. 

Bafra sivil inisiyatif hareketinin “Fakültemizi istiyoruz! Bir imza da sen at.” sloganı ile başlattığı kampanyada Bafralılardan topladıkları 60 bin imzanın kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Samsun Milletvekillerinin bu projeye sahip çıkmasını istiyoruz. Genç, yetenekli, zeki öğrencilerimizi  kurulacak 4 yıllık fakülte ve fakültelerle -bu gençleri tam verimli çağlarında- 4 yıl daha Bafra’da tutarak hem ailelerinin hem de Bafra’nın ekonomisine,Bafra’nın sosyal yaşantısına,kültürüne, katkı  sağlamak  Bafra’mızın öncelikli sorunudur.Böylece büyüyen köy hüviyetinden bir an önce kurtulmalıyız. 

                 Bu duygular içinde herkesi üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500